Zoekresultaten
Resultaat 121 - 140 (van 760)
De Bibliotheek op school
De Bibliotheek op school is een structurele samenwerking tussen de bibliotheek en school. Het doel is betere taal- en leesvaardigheid van kinderen door hen te stimuleren om meer te lezen én meer leesplezier, op school en thuis.
Opleiding Open Boek
Een leescoördinator is de aanjager van lezen binnen een school. Hij of zij stimuleert een aanpak van effectief en motiverend leesonderwijs waarin jeugdliteratuur een centrale plaats heeft.
'Oorlog dichterbij'-koffers
Het project 'Oorlog dichterbij in Midden-Holland' brengt persoonlijke en lokale oorlogsverhalen letterlijk dichterbij. Dat gebeurt in de vorm van koffers die basisscholen kunnen lenen. De koffer staat symbool voor weggaan, thuiskomen en herinneringen en is gevuld met boeken, documenten, foto's én voorwerpen die te maken hebben met oorlog en bevrijding.
Vertelkisten
Een prentenboek kun je op verschillende manieren aanbieden. Voorlezen met verhaalbegrip is een verdiepende manier om een prentenboek met kinderen te bespreken. Je schenkt daarbij aandacht aan de verhaallijn en de betekenis van het verhaal. Kinderen leren hierdoor op jonge leeftijd begrijpen hoe verhalen werken. Hiermee leg je de basis voor het begrijpend lezen later.
Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven
Veel lezen en vooral met plezier lezen is belangrijk voor het ontwikkelen van een goede leesvaardigheid. Daarin speelt de bibliotheek, met de kinderopvang als cruciale partner, een belangrijke rol.
BoekStart in de kinderopvang
BoekStart in de kinderopvang is een structurele samenwerking tussen kinderopvang en bibliotheek met als doel het voorleesklimaat in de kinderopvang te stimuleren en te bevorderen.
Voortgezet onderwijs
Goed kunnen lezen zorgt voor betere schoolresultaten en betere kansen op de arbeidsmarkt. Veel lezen draagt bij aan inlevingsvermogen en vermindert vooroordelen. Alle reden om ook op de middelbare school het lezen te blijven stimuleren.
Bezoek aan de bibliotheek
Met de hele klas naar de bibliotheek! Voor een bezoek aan de bibliotheek zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld een serious game voor brugklasleerlingen of een rondleiding met boekproeverij. Ook kunnen we meedenken over een programma op maat.
Boekenkisten voor scholen
Nederlandse jongeren lezen steeds minder vaak en met steeds minder plezier. Ze lezen weliswaar volop korte tekstjes – berichten op hun smartphone of samenvattende stukjes in schoolboeken – maar besteden minder tijd aan ‘diep lezen’: het geconcentreerd lezen van langere teksten of boeken. Mede hierdoor gaat hun leesvaardigheid achteruit. Dat heeft gevolgen voor hun functioneren op school en in de samenleving – en uiteindelijk ook voor het functioneren van onze samenleving als geheel.
Maak het verschil! Word vrijwilliger bij de Techniekwerkplaats
Welkom bij de Techniekwerkplaats van de Bibliotheek Gouda, dé plek waar innovatieve ideeën tot leven worden gebracht. Wij nodigen jou uit om deel uit te maken van ons enthousiaste team vrijwilligers en mee te bouwen aan de toekomst.
Themacollectie 'De waanzinnige podcast'
Lekker luisteren naar tips voor een leuk boek doe je met 'De waanzinnige podcast', voor en door kinderen.
Themacollectie: De Grote Vriendelijke 100
Welke kinderboeken zijn het meest geliefd? Hieronder vind je de Grote Vriendelijke 100, een toplijst met de favoriete kinderboeken aller tijden. Als je op een boek klikt, kun je het meteen reserveren. Natuurlijk kun je ook gewoon komen zoeken In de Chocoladefabriek of een van onze andere vestigingen.
4-12 jaar
Zodra je kind naar de basisschool gaat, opent zich een nieuwe wereld. Want daar leert je kind lezen. Lezen stimuleert de fantasie, is ontspannend en goed voor de (taal)ontwikkeling. Maar wat als jouw kind lezen moeilijk vindt en daardoor helemaal niet leuk? Hoe gaat je kind aan de slag met een spreekbeurt of werkstuk of op een speelse manier oefenen met lezen en taal? Wij helpen graag!
Makkelijk Lezen-boeken
Makkelijk Lezen-boeken zijn er voor alle kinderen tussen 8 en 12 jaar die lezen moeilijk vinden. Voor kinderen die dyslexie of concentratieproblemen hebben. En ook voor kinderen die slechthorend zijn of een taalachterstand hebben.
Voorleeshoek
Log in met je biebpas op de website van de Voorleeshoek en krijg toegang tot honderden voorleesfilmpjes voor kinderen tussen de 0 en 10 jaar. Iedere week komen er vier nieuwe voorleesfilmpjes online. De voorleesfilmpjes zijn een combinatie van het verhaal met beeld en muziek.
Voorleesmiddagen in Kinderbibliotheek Oosterwei
Op woensdagmiddag lezen vrijwilligers van de VoorleesExpress voor in Nelson Mandela Centrum aan Bernadottelaan 79, Gouda
VoorleesExpress
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van je kind. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Heeft jouw zoon of dochter een taalachterstand? Vind je het zelf moeilijk om je kind te helpen met taal? Dan kan een vrijwilliger van de VoorleesExpress helpen!
Word coördinator
Lijkt het je leuk om met enthousiaste vrijwilligers te werken en kennis te maken met verschillende culturen? Word dan coördinator bij de VoorleesExpress!
Aanmelden gezin
Wil je met jouw gezin meedoen aan de VoorleesExpress? Of heb je als professional een gezin in je netwerk voor wie de VoorleesExpress leuk en welkom is? Meld je dan aan via onderstaande link! Wij nemen contact met je op om de volgende stappen te bespreken.
Voorleestips
Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Het prikkelt de fantasie en versterkt de band tussen (groot)ouder en kind.